Belarus: Fagforeningsleder Volha Brytsikava stilles for retten, bak lukkede dører 11. mars

Publisert i Salidarnast.

Den tidligere lederen for hovedorganisasjonen til den hviterussiske uavhengige fagforeninga ved JSC «Naftan» ble arrestert i august 2023. Først ble hun ble anklaga for å «oppfordre til handlinger mot nasjonal sikkerhet».

Volha Brytsikava

Det er kjent at sikkerhetsstyrkene i mer enn en måned har gjennomført masseintervensjoner og avhør av Volhas bekjente i Navopolatsk for å finne i det minste noe informasjon mot henne. Som et resultat vil hun bli stilt for retten under del 1 av artikkel 130 i straffeloven («Oppfordring til annen sosial fiendskap»).

Vitebsk regionale domstol vil begynne behandling av saken i lukket sesjon 11. mars. Dommer Galina Bondal skal lede rettssaken.

Volha Brytsikava jobba i Naftan i 16 år, men fikk sparken for å ha gitt uttrykk for sine synspunkter. Den politiske fangen har blitt varetektsfengsla mange ganger for å ha uttalt seg mot Russlands aggresjon i Ukraina og distribuert «ekstremistisk» materiale.

I løpet av 2022 tilbrakte hun 105 dager i fengsel, av dem 75 dager på rad.

Adresse for pengeoverføringer, pakker og telegrammer: BELARUS, SIZA-2, 210026, Vitsebsk, Gagaryna street, 2, Volha Igoravna Brytsikava.

eller : BELARUS, СІЗА-2, 210026, г. Віцебск, вуліца Гагарына, 2, Вольга Ігараўна Брыцікава