Ordfører fra Kupiansk forrådte Ukraina, i kritisk tilstand etter attentatforsøk i Russland

Publisert på nettstedet Ukrainska Pravda 8. juni, 2024. Av Kateryna Tyshchenko. (artikkelen er noe endra iforhold til orginalen. Oversetters merknad)

Forræderen Hennadi Matsehora (skjermdump)

(Kilde: DIU) Defense Intelligence of Ukraine (DIU) har rapportert at det har vært et attentat i byen Sty Oskol i Belgorod oblast i Russlands, på Hennadii Matsehora – Dette er en tidligere borgermester i byen Kupiansk (Kharkiv oblast), fra den pro-russiske «Opposjonsplattformen – For Livet» (OPFL). Han forrådte landet og samarbeida med russerne. Matsehora er i en kritisk tilstand etter et attentakforsøk den 7. juni.

 DIU bemerker at Matsehora frivillig samarbeida fullt ut med russerne. I juni 2022 signerte han og kunngjorde offentlig en såkalt protokoll som oppretta «Kharkiv okkupasjonsadministrasjon»,  og inngikk en avtale med russerne om å overføre makta i byen til dem .

Etter at Kupiansk ble frigjort av ukrainske styrker, flykta Matsehora til Belgorod Oblast sammen med russerne. Der skulle hans «russiske mestere» sørge for hans sikkerhet. Matsehora hadde inntil nylig jobba som direktør for Georgievsky-sports og rekreasjonsanlegg . Men russerne var tydeligvis ikke i stand til å beskytte «samarbeids-ordføreren».

 Den russiske Telegram-kanalen Mash rapporterte at Matsehora ble skutt nær hjemmet sitt i Stary Oskol. Han ble frakta til sjukehus i Moskva og befinner seg i en alvorlig medisinsk tilstand.