Ukraina: Attentat på en fagforeningsmann. Leder av Dnipro Veitransportforening, Mikhailo Tonkonohyi, funnet død.

Publisert av Sotsialnyi Rukh (“Sosial Bevegelse”) , 26. juli 2024

Mikahailo Tonkonhyi ble funnet død 25. juli, etter å ha hadde forsvunnet dagen før [24. juli]. Lederen for byens Sobornyi-distriktsråd, Artem Timarev, la ut denne informasjonen på sosiale medier: -Kroppen hans viste tegn til å ha blitt utsatt for dødelig vold, inkludert skuddskader. Rettsmedisinske eksperter jobber videre med saken, det er foreløpige tegn tyder på voldelig død, sier lederen av distriktsrådet.

Politiet har allerede arrestert ei gruppe personer som kan være involvert i forbrytelsen.

Tidligere, i 2020, ble Mykhailo Tonkonohyi, leder av Dnipro veitransportforbund, overfalt og slått ned av to uidentifiserte menn. Aktivisten sendt inn en anmeldelse til politiet. Legene diagnostiserte ham med brukket nese, hjernerystelse, knusningsskader og blodutredelser.

.Mykhailo fortalte også at han hadde mottatt trusler fra Dniprobas [transportselskap] før og rett etter hendelsen.

«Sotsialnyi Rukh fordømmer attentatet på fagforeningslederen og insisterer på behovet for en grundig etterforskning og en rettferdig domfellelse av gjerningsmennene. «Jakta» på fagforeningsfolk skyldes det lave nivået av arbeiderbeskyttelse, og straffefriheten for grupper av bedrifter som bare er ute etter å øke utnyttelsen av arbeidere, uten frykt for loven, ved å likestille verdien av menneskeliv til null.

Vi ber politiet om å etterforske denne forbrytelsen i sammenheng med avdødes offentlige aktiviteter. Etter hans død lanserte noen medier en kampanje for å diskreditere Mikhailo, og antyda at han hadde innflytelsesrike fiender i regjeringa eller næringslivet.

Vi kondolerer til familien til Mykhailo Tonkonohyi.

26. juli 2024

Sotsialnyi Rukh