Russland: Tempoet i rekruttering av kontraktsoldater i 2024 har økt med minst 6 ganger sammenligna med i fjor

Publisert på nettstedet IStories , 9. september 2024. Av Katya Bonch-Osmolovskaya

«Stabil månedlig inntekt fra 195 000 rubler.» (Så lenge du varer….. Oversetters merknad)

Dette kommer fram av data om føderale budsjettutgifter for engangsbetalinger for kontraktsignering. Fra april til juni 2024 mottok 92,8 tusen mennesker engangsbetalinger for å signere militære kontrakter, ifølge føderale budsjettutgifter.

I henhold til budsjettet signerte 166,2 tusen mennesker kontrakter i løpet av første halvdel av 2024. Dmitrij Medvedev uttalte at innen juli 2024 hadde rundt 190 tusen mennesker slutta seg til militæret på kontrakt.

Takten på rekruttering av kontraktsoldater har økt sammenligna med 2023. Den gang signerte russere 26,7 tusen nye kontrakter i løpet av første halvår – sen seks-del av antallet som skrev kontrakt i 2024.

Disse tallene gjenspeiler kanskje ikke fullt ut det nøyaktige antallet rekrutter per kvartal på grunn av mulige betalingsforsinkelser. For eksempel, hvis en signerte en kontrakt i mars, men mottok bonusen i april, vil de bli inkludert i statistikken for andre kvartal. Dette bevises også av den store utbetalinga i fjerde kvartal 2023. Basert på disse dataene slutta mer enn 200 tusen nye kontraktssoldater seg til den russiske hæren fra oktober til desember 2023. Disse rekrutteringstallene ble imidlertid ikke observert i virkeligheten, iflg. eksperter fra Conflict Intelligence Team (CIT).

De nye dataene ble pubisert av Janis Kluge, en forsker ved det tyske instituttet for internasjonale og sikkerhetssaker. Tidligere rapporterte IStories og CIT at Forsvarsdepartementets tall om kontraktssoldater kan være oppblåst med en og en halv gang: I april 2024 hadde 426 tusen russere mottatt vervingsbonuser, mens departementet rapporterte om 640 tusen nye kontraktssoldater.

For å tiltrekke russere til krigen har myndighetene økt vervingsbonusene. I august 2024 økte den føderale betalinga fra 195 tusen til 400 tusen rubler, og regionale bonuser økte i gjennomsnitt med fire ganger . En kilde ved et vervingskontor fortalte IStories at i 2023 var regionene bare i stand til å oppfylle 50–60 % av rekrutteringsmålene for krigen. Sjøl om rekrutteringsratene har økt i 2024, er det fortsatt utilstrekkelig til å kompensere for tapene.