Gode nyheter: Maxim Butkevych frigitt fra russisk fangenskap etter fangeutveksling!

Publisert på Sotsialnyi Rukhs nettside , 18. oktober 2024 Vi har tidligere omtalt Maxim Butkevych sak på vår nettside.

«Dette ble rapportert av faren hans, Oleksandr Butkevich, som bekrefta at Koordinasjonshovedkvarteret informerte ham om utvekslinga.

Ifølge Maksyms slektninger er han allerede i Ukraina etter utveksling av krigsfanger.

Maksym Butkevich var en sterk motstander av krig og fascisme, og slutta seg til rekkene til de væpna styrkene i Ukraina helt fra begynnelsen av fullskala-invasjonen, og i juni 2022 ble han tatt til fange av Russland, der okkupantene holdt en «liksom»-rettssak mot ham og dømte ham til 13 års fengsel.

Sotsialnyi Rukh ser fram til å få bekrefta denne informasjonen og mulighet til å komme i kontakt med vår venn Maxim, som vi har deltatt i felles aksjoner og kampanjer med, i mange år. Helt fra begynnelsen har vi støtta kampanjen for hans løslatelse  overfor det internasjonale samfunnet, med informasjon om aggressorenes forfølgelsen av den ukrainske krigsfangen.

Mer enn to dusin venstreorienterte varamedlemmer i Europarådets parlamentariske forsamling uttrykte deretter sin solidaritet med den fangede soldaten, menneskerettighetsforkjemperen og aktivisten Maksym Butkevych, og ba også den russiske føderasjonen og deres håndtlangere om umiddelbart å løslate og bytte ham i en fange-utveksling.

La oss stå opp for våre egne, -sammen mot russisk imperialisme!«

Her er en video hvor Maxim forteller litt etter å ha ankommet Ukraina