Et ukrainsk leieboerforbund er oppretta

Kilde: Den franske komiteen for ENSU (25. august 2024) . Leieboerforbundet på Facebook.

«Det er på tide å stå sammen og forsvare våre rettigheter! Kun ved å støtte hverandre kan vi etablere rettferdige forhold mellom leietakere og utleiere.

Leieboerforbundets logo


Bli med i Leieboerforbundet (logo til høyre)! Vi er en organisasjon av leieboere som har bestemt seg for å forene oss for å forsvare våre interesser kollektivt. Vi er grunnlagt på prinsippene om masseengasjement og sjølorganisering, solidaritet og demokrati, gjensidig hjelp og nulltoleranse for alle former for diskriminering. Vi mener også at det offentlige fellesbehov skal gå foran profitt, og at bolig er en umistelig og grunnleggende rettighet for ethvert menneske.

Våre mål:
• Å forsvare leieboers rettigheter i Ukraina gjennom sjølganisering og gjensidig støtte;

• Å kjempe for å skape forhold som legger til rette for likeverdige og rettferdige relasjoner mellom utleiere og leieboere;


• Å fremme innføring av rettferdige offentlige politikk på utleieboligområdet.

Hvis du er leietaker og ønsker å bli med i vår forening, vennligst send oss ei privat melding eller en e-post. På samme måte, hvis du har opplevd ulovlige utkastelser, urimelige priser, overgrep, diskriminering fra utleiere eller andre brudd på dine rettigheter, send oss dine historier, så publiserer vi dem (anonymt) på vår kanal.

Ikke glem at retten til bolig er en grunnlovsfestet rettighet for enhver ukrainsk borger.»