Russland holder titusener av sivile ukrainere i fengsel,- og flere skal det bli…

Titusener av ukrainske sivile blir holdt i Russland og de ukrainske områdene de okkuperer, på steder som spenner fra splitter nye fløyer i russiske fengsler til klamme kjellere. De fleste av disse fangene har ingen status i henhold til russisk lov.

Mange sivile blir arrestert for påståtte overtredelser, så små som det å snakke ukrainsk eller rett og slett det å være en ung mann i et okkupert område, og holdes i arrest, ofte uten anklage.

Andre blir tiltalt som terrorister, stridende eller personer som «motsetter seg den spesielle militæroperasjonen». Hundrevis blir brukt som slavearbeidere av Russlands militære, til å grave skyttergraver, militære befestninger, og massegraver.

Tortur er vanlig praksis, inkludert elektriske sjokk, slag som knuser skallen og ribbeina og simulert kvelning. Og hva sier Russland? Russland erkjenner ikke i det hele tatt at de holder sivile i fangeskap, og langt mindre grunnene til at de gjør det.

Les mere om det i denne artikkelen fra Associated Press, offentliggjort 13. juli 2023. Thousands of Ukraine civilians are being held in Russian prisons. Russia plans to build many more | AP News