Innenriksdepartementet i Belarus: «Salidarnast»-materiell ansees å være ekstremistisk

Melding fra Salidarnast 3. april 2024.

« I dag fikk vi vite at all kommunikasjon og bruk av logoer som tilhører vår organisasjon har blitt satt på «Nasjonal liste over ekstremistisk materiell». Den tilsvarende avgjørelsen ble tatt av den sentrale distriktsdomstolen i byen Minsk 28. mars 2024, og kunngjøringen ble lagt ut på nettstedet til det belarusiske innenriksdepartementet.

Lista over «ekstremistisk materiale» inkluderer publikasjoner som er lagt ut på nettstedet vårt og i alle sosiale medier der gruppa vår er til stede. Dessuten har organisasjonens logo, sammen med alle variasjoner av den, også blitt funnet ekstremistisk.

Vi har ingen anelse om på hvilket grunnlag vårt materiell blir stempla som ekstremistisk, men vi ble heller ikke overrasket over avgjørelsen; Å kategorisere materiale som ikke stemmer overens med propagandaen til det belarusiske regimet som ekstremistisk har vært en langvarig praksis for det belarusiske politiet og sikkerhetsbyråene.

Fra vår side oppfordrer vi alle våre lesere og abonnenter i Belarus til å vise forsiktighet og vokte sin frihet og sikkerhet. Hvis du er i Belarus, foreslår vi at du leser materialet vårt uten å abonnere på nettsidene våre. Ikke bruk «Like-knappen» og ikke legg igjen kommentarer til innholdet. Hvis mulig, få tilgang til materialene våre gjennom en VPN-tilkobling.

Tenk på din egen sikkerhet!«