Den «Russiske Sosialistiske Bevegelsen»(RSD) har oppløst seg sjøl

Publisert 8. mai 2024 på nettstedet zaks.ru

Å få status som utenlandsk agent fra Justisdepartementet har hatt en avgjørende innvirkning på virksomheten til den russiske sosialistiske bevegelsen . Venstreorganisasjonen varsla onsdag 8. mai sin oppløsning etter 13 års eksistens.

«Vi oppfatter det som skjedde som en skjerpa vurdering av våre aktiviteter. Vi anbefaler at du er forsiktig og følger med på nyhetene,» heter det i den siste meldinga fra RSD. Justisdepartementet inkluderte den «Russiske Sosialistiske Bevegelsen» i det samla registeret over utenlandske agenter, den 5. april. Det ble i begrunnelsen vist til arrangementer organisert i utlandet. Inntil det aller siste innlegget i Telegram-kanalen sin, har RSD satt det utenlandske agentskiltet på sida (som loven krever. Oversetters merknad)

Tillegg fra oversetter: Her er en uttalelse fra den «Russiske Sosialistiske Bevegelsen i anledning to års dagen for den russiske invasjonen i Ukraina.