Tidligere ukrainsk parlamentsmedlem oppfordrer Russland til å okkupere Odesa hvis Ukraina ikke kapitulerer

Publisert på nettstedet Ukrainska Pravda , 16.juni, 20024 . Av Roman Petrenko (kilde er det kreml-lojale nyhetsbyrået TASS.)(Artikkelen er noe endra iforhold til orginalen i Ukrainska Pravda. Oversetters merknad)

Viktor Medvedchuk

Viktor Medvedchuk, tidligere ukrainsk forretningsmann og pro-russisk politiker har oppfordra Russland til å okkupere den ukrainske byen Odesa og andre byer, dersom Ukraina ikke går med på kapitulasjonen Russland har foreslått. Putin er forøvrig gudfar for Medvedchuks datter.

I tillegg til at Ukraina skal gi fra seg fire oblaster og Krim, krever Putin også at Ukraina må akseptere en allansefri status, og ikke slutte seg til NATO.

«Russlands sikkerhetsinteresser krever ytterligere militære aksjoner for å bekjempe det nynazistiske regimet for å oppnå full demilitarisering og denazifisering», hevder det tidligere ukrainske parlamentsmedlemmet som har vært bosatt i Russland fra september 2022, etter en fangeutveksling.

«Samtidig er det klart at Zelensky-regimets interesser og det ukrainske folks interesser står i direkte motsetning. Ukrainere ønsker fred, mens Zelenskyy og hans vestlige dukkeførere ønsker krig, på bekostning av å utrydde den ukrainske nasjonen. Og denne nasjonen må frigjøres fra denne kriminelle nazistiske regjering», sier Putins nære venn, Viktor Medvedchuk.

Mykhailo Podoliak, rådgiveren for lederen av den ukrainske presidentens kontor, kalte den russiske herskerens «fredsforslag» av 14. juni for en typisk tilnærming fra en aggressor.

President Volodymyr Zelenskyy kalte den russiske lederen Vladimir Putins «forslag» om å avslutte krigen på hans premisser for et ultimatum.