Daniel Singerprisen 2024 er tildelt Taras Bilous, aktiv i den ukrainske motstandskampen og medlem av Sotsialnyi Rukh! Gratulerer!

Kilde; Suzi Weismann

Daniel Singer-stiftelsen ble stifta i år 2000 for å fremme Daniel Singers sosialistiske og demokratiske idealer gjennom progressiv journalistikk og aktivisme.

Daniel Singerprisen 2024 på USD 10 000 har blitt tildelt Taras Bilous, forfatter av «Krigen i Ukraina, internasjonal sikkerhet og venstresida», publisert i Cпільне / Commons No. 13 (Ukraina 2023) og av New Politics magazine i USA.

Bilous er historiker/journalist, aktivist i Sotsialnyi Rukh/ Соціальний рух (Sosialbevegelsen), og har tjenestegjort i Ukrainas væpna styrker siden den russiske invasjonen.

(Vi har tidligere publisert et par av hans artikler, bl.a.«Jeg er ukrainsk sosialist, og dette er hvorfor jeg slåss mot den russiske invasjonen» . Oversetters merknad)

To andre presoner har også mottatt premier på $5000 hver: Olena Lyubchenko for «On the Frontier of Whiteness? Ekspropriasjon, krig og sosial reproduksjon i Ukraina,« publisert i LeftEast og Volodymyr Ishchenko (… Oversetters merknad) for «Ukrainske stemmer», publisert i New Left Review No. 138.

Alle tre forfatterne vil tale i et panel 1. september 2024 på Socialism Conference i Chicago, med tittelen «Between Two Fires: Left Perspectives on the War on Ukraine».

Daniel Singer-stiftelsen har tidligere i år tildelt en Samvittighetsfange-pris til Boris Kagarlitsky, en sosialistisk forfatter og aktivist nylig dømt av den russiske regjeringa til fem år i fengsel for å gå imot invasjonen av Ukraina.