Russland: Lærer som flykta fra Russland, er pågrepet og pålagt meldeplikt i Armenia

Lærer Natalia Taranushenko, som forlot Russland på grunn av forfølgelse i forbindelse med en sak om «krigsfalsknerier», har blitt pågrepet i Armenia. (Kilde; Feminists-Against-War, en russsisk Telegram-kanal) (Vi har tidligere publisert stoff om denne saken. Oversetters merknad)

Armenske grensevakter har pågrepet den 65 år gamle læreren i russisk språk og litteratur fra Moskva-regionen, Natalia Taranushenko (bildet), ved flyplassen i Jerevan og overlevert henne til det lokale politiet. Hun forlot Russland etter at det ble åpna en sak mot henne om «falsknerier», skriver «Agency» med henvisning til to kilder nær læreren. Ifølge dem var årsaken til pågripelsen at det russiske innenriksdepartementet hadde satt Taranushenko på ei liste over ettersøkte personer.

Ifølge kildene ble læreren holdt i arrest i 4,5 timer og deretter løslatt med meldeplikt. Politiet snakka høflig med Taranushenko, men hevda at de måtte samarbeide med sine russiske kolleger i slike saker og hadde kontakta dem.

Årsaken til straffeforfølgelsen av Natalia Taranushenko var en en situasjon i en klassetime, med temaet «Leksjon i godhet», som hun holdt i 2022. Under leksjonen fortalte Taranushenko barna om forbrytelsene i Bucha og kalte den russiske invasjonen av Ukraina et brudd på folkeretten. En av elevene klaga til faren sin, og faren og en annen foresatt i klassen sendt en anmeldelse mot Taranushenko.

Det var i begynnelsen av juli at det ble det kjent at Natalia hadde blitt satt på ettersøkt-lista.

Legg igjen en kommentar