Minerydding av Ukrainas territorium; tid ressurser,risiko(en podcast-engelsk tale)

En podcast publisert av tidskriftet Commons, i pocastserien «Ukraina the Possilble». Forfatter: Vitaly Atanasov, Journalist og forsker, redaktør for «Digital Capitalism and Utopias of the Internet», forfatter av podcasten «Anthropogen». Bor i Kiev. Design: Sofia Bilim

Antallet ueksploderte miner og ammunisjon som ligger igjen på Ukrainas territorium har nådd et ekstremt nivå. I løpet av to år med fullskala invasjonen av den russiske føderasjonen har de største minefeltene i hele militærhistorien blitt dannet her. I en slik situasjon, i områder hvor disse eksplosive gjenstandene blir liggende, er skader blant sivilbefolkninga uunngåelige. 

Å løse mineryddingsproblemet vil ta lang tid, og involvere betydelige ressurser. 

Hvilke tiltak iverksetter ukrainske myndigheter for øyeblikket for å eliminere miner? Og er de effektive? 

Lytt til den nye episoden av Ukraina The Possible-podcasten. 

Om podcasten «Ukraine the Possible»

Russlands fullskala invasjon av Ukraina er en angrepskrig fra et imperium med betydelige ressurser. Derfor krever motstanden til ukrainske menn og kvinner ekstraordinær innsats og bistand.

I podcasten diskuterer vi krigen og dens ettervirkninger, samt den historiske konteksten av transformasjoner, kriser og ulikheter. Til tross for tragedien har det ukrainske samfunnet vist sin evne til dialog og samarbeid, samt sitt potensial til å bygge en mer rettferdig, inkluderende og mangfoldig fremtid. Og denne framtida krever internasjonal solidaritet.

Sjekk her for fullstendig liste over linker til denne podcast-episoden.