Ytre-høyre angrep på student-fagforeninga Priama Diia (Direkte Aksjon) under arrangement i Odessa.

Publisert 19. mai, 2024, av Priama Diia (Direkte Aksjon)

I går holdt det regionale biblioteket i Odessa, oppkalt etter Hrushevsky, en presentasjon av tidsskriftet Priama Diia (Direkte Aksjon)

Arrangementet tiltrakk seg stor interesse, noe som var tydelig ved mangelen av ledige seter i rommet. I tillegg til studenter var presentasjonen også besøkt av universitetsutdannede, inkludert våre medsoldater fra Ecoplatform. Rundt førti personer deltok på arrangementet, glade for å dele sine erfaringer og høre historier om kampen for bedre læringsforhold og utdanning for alle. Imidlertid var det ikke alle som kom med gode intensjoner.

Under presentasjonen dukket det opp ukjente maskerte menn med nazisymboler på klærne. De uinviterte individene begynte å skremme bibliotekets ansatte og deltakerne på arrangementet, inkludert med fysisk vold. Under konflikten angrep de aggressive unge mennene soldatene med pepperspray før de flykta.(Soldatene var i Odessa for medisinsk rehabilitering etter skader ved fronten. Oversetter merknad)

Vi har allerede nevnt at høyreekstrem vold er stadig vanligere på ukrainske gater , og gårsdagens hendelse er ytterligere en bekreftelse på dette. (linken er lagt til av oss. Oversetters merknad) Hatmotivert vold er alltid uakseptabelt; det virker ti ganger mer barbarisk i krigstider: mens landet prøver å motstå imperialistisk aggresjon, kan noen unge menn ikke finne på noe bedre å bruke tida på enn å forstyrre konferanser og hindre fagforeningsaktiviteter (som også er et lovbrudd). Dessuten angriper de militære, som står ved fronten, slik at disse angiperne, takket være dem, i realiteten kan holde seg rolig i bakggrunnen.

Vi er dypt takknemlige til alle som deltok på presentasjonen med oppriktig interesse. Vi vil også takke biblioteket og de som hjalp oss med å organisere arrangementet.

I Priama Diia mener vi at ukrainske soldater bør støttes med penger, ikke pepperbomber, slik høyreekstreme gjør. Derfor inviterer vi deg til å delta i Solidarity Collectives innsamlingsaksjon for en varebil til anarkistsoldaten Panko.

(Mer om innsamlingsaksjonen her – Oversetters merknad)

Vi oppfordrer deg til å ta vare på deg selv, opprettholde nulltoleranse for hatvold og stå sammen med oss. Sannheten er på vår side.

  1. mai 2024

Priama Diia (Direkte Aksjon)

Oversetters merknad; Her er en liten filmsnutt fra Solidarity Collectives om episoden