Russland: «Venstrepolitisk støttefond for politiske fanger»; hvem vi er, hva vi gjør og hvordan du kan hjelpe oss

Publisert på Telegram 24. juni, 2024 .Vi fikk tips via Green Left links

Undertrykkingsapparatet til det russiske oligarkiske diktaturet har fått fart på sakene. Dette på bakgrunn av skjerpa internasjonale imperialistiske konflikter og at den eneste muligheten apparatethar for å opprettholde «stabilitet» i landet er ved å stramme til skruene. Det totale antallet politiske fanger øker, og lista over personer med venstreorienterte synspunkter blant de undertrykte øker ubønnhørlig. Dette er anarkister, kommunister og sosialdemokrater, både personer med internasjonal anerkjennelse og vanlige aktivister. 

Denne situasjonen, dens dystre utsikter og våre tidligere erfaring med å støtte individuelle kamerater, gjorde at vi bestemte oss for å handle.Vi er aktivister, venner og slektninger til politiske fanger og medieskapere – som ønsker å forene våre anstrengelser for kunne gi en mer effektiv støtte til kameratene gjennom å opprette et initiativ kalt «Venstrepolitiske Støttefond for fanger». Her er folk fra støttegruppene til Boris Kagarlitsky, Azat Miftakhov, Anton Orlov, Daria Kozyreva, Yuri Chilikin, Gagik Grigoryan, Nikita Uvarov, tiltalte i Tyumen-saken. Og vi håper at med tida vil andre grupper slutte seg til dette initiativet, spesielt ettersom antallet venstreorienterte politiske fanger i Russland allerede teller flere titalls personer. 

Hva skal vi gjøre?

Vi koordinerer mediearbeid, vi hjelper til med informasjon og organisering, leverer pakker til politiske fanger, vi støtter solidaritetskampanjer. I tillegg vedlikeholder vi et register over venstreorienterte politiske fanger og utvikler ei nettside retta mot både russiske og utenlandske følgere . Og vi har sjølsagt oppretta et generelt fond for solidarisk støtte. Vi samler allerede inn 100-150 tusen rubler i måneden.(100 000 rubler = ca. 12000 NOK. Oversetters merknad) Ja, dette er fortsatt ikke nok for å kunne gi en omfattende støtte til våre kamerater, men det er en viktig tilleggsressurs og vi håper at vi vil kunne øke den. 

Fondet vårt har allerede eksistert i flere måneder – siden april 2024. Hele denne tida har vi samla inn midler og publisert våre aktiviteter gjennom vennligstilte kanaler. Men tida er inne for å starte vår egen kanal og våre egne offentlige kontaktpunkter, som alle frivillig kan donere penger til. 

Derfor; abboner på oss, delta i kampanjer for å støtte kameratene, støtt fondet vårt økonomisk. Og ikke glem at nesten hver og en av oss kunne ha vært en av de nåværende politiske fangene. 

Donasjoner:

PayPal: masson80.05@gmail.com

Krypto:

USDT-nettverk: TRX Tron(TRC20)-adresse: TJtQDjFq3Xoj12B6283Dv2WBAJ5Ez4 VJ34

BTC-nettverk: BTC Bitcoin(BTC)-adresse: 37iLenFyaNRN4rU1jwKuzjjjysCURq woJfJ

LTC-nettverk: LTC Litecoin(LTC)-adresse: ltc1qlqzjl6az7e4cumyjnl7dvcguq q970ydv7pp9ax

Raiffeisenbankkort: 4627 2914 7408 1213